4 fejlesztő könyv, amit minden szülőnek ismernie kell!

Oszd meg másokkal is:

Problémája van gyermekednek, vagy csak mindenből meg akarod adni neki a legjobbat? Fejleszd otthon, tudd meg hogyan hozhatod ki belőle a maximumot!

Szeretném nektek bemutatni azt a 6 könyvet, ami jó ha minden tudatos szülő könyvespolcán ott van. Elsősorban a kedvenc könyveimet mutatom be nektek, melyekkel már találkoztam és jónak tartok. Ez a lista csak az én véleményem, ettől bármikor el lehet térni.

Felföldi Andrea: Hol hallod?

Nagyon jó gyakorlatok vannak benne óvodások, kisiskolások számára. Fejleszti a fonológiai tudatosságot, így a gyerek hallásból meg fogja tudni mondani, hogy hol helyezkedik el az adott hang a szóban.

Ez azért is fontos, mert később erre a képességre épül rá az olvasás, írás tanulása. Ha ebben jó a gyermeked, nem lesz problémája a későbbiekben.

Fung Emília – Kovács Andrea: Mackógyógytorna sorozat

Ennek a sorozatnak több része van. Logopédiai terápia szempontjából az alábbi két kötetet ajánlom figyelmetekbe.

  • Mackógyógytorna a beszédébresztésért – Otthoni feladatok kevés beszédű kicsinyek szülei számára

Megkésett beszédfejlődésű gyermekek szüleinek kötelező olvasmány ez a könyv. A terápia során az a kihívás, hogy felkeltsük a gyermek beszédkedvét. Színes képekkel, mondókákkal, mesékkel kell elkápráztatni, hogy utánmondás útján megszólaljon. A kitartó munka meghozza a gyümölcsét.

  • Mackógyógytorna a helyes nyelésért – Otthon végezhető összetett feladatok

Azoknak a szülőknek ajánlom ezt a könyvet, akiknek a gyermekei nyelés közben nem tudják kontrollálni a nyelvizmaikat, így az előre bukik a két fogsor között. Ezt hívják szakmai néven: nyelvlökéses nyelésnek.

Az alábbi 2 könyvet minden korosztálynak ajánlom, mert a mesék, mondókák mindig jól jönnek. Fejlesztik a gyermek képzelőerejét és beszédkészségét egyaránt. Kész főnyeremény.

Szabó Szilvia: Látogatás a beszéd birodalmába

Ez a könyvcsalád tökéletes kiegészítője lehet egy artikulációs terápiának, vagy egy nyelvi késéssel küszködő kisgyermeknek. Szép képek vannak benne, amivel szórakoztató lehet a mindennapi gyakorlás.

Tóth Erika Katalin: Szó-beszéd – Játékos beszédjavító mondókák

Imádom ezt a könyvet! Kész kincs a hangok automatizálásához. Úgy gondolom, hogy a történetek, szövegek mellé egy kis mondóka tematikusan egy adott hangra írva, felüdülés lehet a terápia során.

Ha a te gyermeked is beszédhibás, akkor ez a mondókagyűjtemény hasznos anyag lehet számotokra is!

Szeretnéd elsőként olvasni következő blogcikkemet?

Iratkozz fel a blog értesítőre, hogy ne maradj le a hasznos tippekről!

Ezek is hasznosak lehetnek:

Rólam

10 dolog, amit nem tudtál rólam

Tetszik a blog, de nem tudod, hogy ki vezeti? Szeretnél rólam többet tudni, de nem tudod, hogyan? Most 10 dolgot elárulok neked. Figyelj és ismerj meg!

Kérdésed van?

Fordulj hozzám bizalommal és segítek.